Borrelboot vanaf pasen weer te boeken! - Sportief bedrijfsuitje op het strand!

De Borrelboot gaat 21 maart 2016 weer het water in!

Het is weer zover mensen, de zon begint weer wat vaker te schijnen, overal komen kleurige lentebloemen boven de grond, de bomen en struiken staan in de knop en het wachten is op de eerste lentedag……
Wij zijn er op voorbereid!!! Wat is nu een mooiere datum dan 21 maart (dé dag van de lente!) om de Borrelboot weer te water te laten?

De afgelopen maanden hebben we een aantal kleine zaken aangepast waarvan we gedurende het eerste seizoen vonden dat het beter kon. Zo hebben we de stuurstand een stukje laten zakken zodat deze wat lager is. Op die manier kunnen we wat makkelijker onder bruggetjes door. Ook is het voor mensen onder de 1,60 mtr dan leuker om tijdens een vaartocht een stukje te sturen omdat ze er nu makkelijker overheen kunnen kijken. Voor in de kajuit zijn 2 ventilators geplaatst op zonne-energie zodat we altijd een goede vochtafvoer hebben, ook als de boot afgemeerd ligt in de jachthaven! Bij de koelkast en de toilet zijn kleine ventilatie roosters aangebracht zodat er ook continu frisse lucht aangevoerd wordt waardoor het binnen minder warm is in de zomer. De betonvloer in de kajuit en de toilet is voorzien van enkele lagen betonverf waardoor het er allemaal net wat netter uitziet.

Boven op de kajuit en op het potdeksel (= de vlakke rand die helemaal rondom de sloep loopt) zaten nog heel poriën naar de epoxy lagen. Deze kregen we vorig jaar niet dicht met de 2 componenten primers of met de verf. Dit had tot gevolg dat er heel veel minuscule kleine gaatjes in de verflagen zaten waardoor op de lange termijn het regenwater bij de epoxy kan komen. Dat is het laatste wat je wilt want dan kan de epoxy gaan delamineren! Om dit te voorkomen hebben we de kajuit en de potdeksel deze winter weer helemaal kaal geschuurd om daarna ALLE gaatjes dicht te plamuren met een hele fijne plamuur. Dat was veel werk maar het resultaat mag er zijn! Daarna weer alles opnieuw in de verf gezet evenals de hele binnenkant van de sloep omdat daar natuurlijk al wel wat gebruikssporen waren te zien van de nodige feestjes in 2015 :-).
Vanaf de gangboord (het looppad rondom de kajuit) hadden we vorig jaar 2 maal dat er regenwater in was blijven staan. Als er dan een groep aan boord komt gaat de boot wat achterover liggen waardoor dat water vanaf de gangboord zo op het zit gedeelte terecht kwam. Het gevolg was dat iedereen één voor één opstond omdat ze ineens een natte kont kregen. Dat mag uiteraard niet gebeuren dus nu hebben we een goede afwatering gemaakt. Daarnaast hebben we als extra maatregel een drempel opgetrokken op het einde van de gangboord mét een afwatering naar buiten toe. Mocht het ooit gaan regenen dan loopt al het regenwater wat op de kajuit terecht komt voortaan meteen naar buiten toe en kan het nooit meer op het zitgedeelte terecht komen!

We hebben op de Borrelboot onlangs alles ingemeten voor een complete overkapping. Deze wordt over 2 weken besteld en zal eind

Het inmeten van de overkapping.

Dit was om een indruk te krijgen van hoe de overkapping ongeveer zou gaan lopen.

april geplaatst worden. Dat betekend dus dat we vanaf 1 mei 2016 altijd droog staan op de gezelligste sloep van Midden Nederland! Ook als het in de zomer heel mooi weer is met felle zon dan kunnen we lekker in de schaduw staan zodat we niet levend verbranden. De overkapping kunnen we in 3 delen opzetten zodat we ook een gedeelte van de boot van schaduw kunnen voorzien en een gedeelte in de zon kunnen laten. Dat is ook erg handig bij een familiedag als er kleine aan boord zijn die nog een middagslaapje moeten doen. Dan zetten we het campingbedje gewoon in de schaduw zodat de kinderen niet verbranden en ook lekker koel kunnen slapen! En ja je leest het goed…..een campingbedje!!! Onze sloep is zo groot dat er makkelijk plaats is om een campingbedje en eventueel een paar kinderstoeltjes aan boord te zetten!

Het begint al aardig druk te worden met boekingen en daar zijn wij uiteraard erg blij mee!
Ben je nog bezig om iets leuks te regelen voor jullie bedrijfsuitje of afdelingsuitje neem dan snel contact met ons op en wij helpen je graag verder! Kijk voor uitgebreide informatie even op www.borrelbootharderwijk.nl

Sloepverhuur voor grote groepen in Harderwijk en Zeewolde.

Share