Slacklinen nieuwe hit voor een actief vrijgezellenfeest in Harderwijk.
  • Slackline clinic op Strand Horst bij Harderwijk.

Slacklinen is behoorlijk verslavend, al na een uur leer je de eerst basis trucjes. Hiermee kun je thuis al de show stelen.Slacklining is de nieuwste rage. Balancerend op een brede band (de slackline) die ongeveer 50 cm boven de grond hangt probeert u zover mogelijk naar de andere kant te lopen. U kunt punten verdienen door als team de verste afstand af te leggen over de slackline én door zo lang mogelijk in het midden van de slackline te blijven balanceren.
Uw teamgenoten zorgen ervoor dat u niet valt. Hilarisch om te zien, spannend om te doen en voor iedereen toegankelijk!

Bij het slacklinen is het de kunst om zo ver mogelijk over de slackline te lopen zonder er vanaf te vallen.
Een slackline is eigenlijk een soort brede spanband die tussen twee bomen is gespannen. Hoe beter je bent in het slacklinen hoe smaller de band die je gebruikt. De basisset van de Gibbon Slackline die wij gebruiken bij onze strand evenementen, bestaat uit een brede band van 5cm breed en 15 meter lang, dit is de beginners band.
Vanwege de veiligheid hang je de slackline nooit hoger dan maximaal 50 cm boven de grond. Ook is het erg leuk om een wedstrijdje te houden wie er het langste in het midden van de slackline kan blijven balanceren. Je stapt dan in het midden van de band op en probeert zo lang mogelijk te blijven staan.
Om je balans te houden moet je je vaak in allerlei rare houdingen wringen om maar zo lang mogelijk te blijven staan. Het is dus altijd raadzaam om van te voren even enkele rek en strek oefeningen te doen om blessures te voorkomen. Aan de andere kant is dit gedeelte juist hilarisch om te zien voor de omstanders.

Voor wie er meer over wil weten: kijk eens op youtube bij “slacklinetricks” en je zult verbaast staan over wat mensen allemaal op zo’n slackline kunnen.
Ga dit niet allemaal na doen, want op youtube zie je veel professionals die een achtergrond in het turnen hebben! Het is dus niet verstandig dat allemaal thuis te gaan proberen!!!

Zolang je de veiligheidsregels in acht houd is het slacklinen toegankelijk en leuk voor iedereen:
– span de slackline nooit hoger op dan 50 cm boven de grond
– zorg dat je van te voren even goede stretch oefeningen doet

Hieronder alvast een leuke video als voorproefje.

Hieronder enkele foto’s van onze slackline clinic:

Share

Ja ik wil graag meer informatie ontvangen!