Bruggen bouwen als teambuilding met Strand Horst Events

Bruggen bouwen tijdens een teambuilding

Bruggen bouwen als teambuilding activiteit op Strand Horst en Strand Nulde.Bruggen bouwen is een goede en mooie teamopdracht om de samenwerking en de communicatie van een team onder de loep te nemen. Onze klant zat voor een tweedaagse sessie met een trainer in het Postillion hotel op Strand Nulde. Aan ons was gevraagd om mee te denken aan een korte activiteit die in lijn lag met hun trainingsdoelen. Wij hebben ze voorgesteld om bruggen te bouwen en dat hebben ze meer dan prima gedaan!

Na aankomst op het strand en het voorstellen van de instructeur is de opdracht uitgelegd. De groep moest zich opsplitsen en vanaf beide zijden van een grote sloot moest men met diverse materialen naar elkaar toe werken en zodoende een brug bouwen. Alle deelnemers moesten ook tenminste één keer over de brug heen kunnen lopen. Dat betekend dat de brug ook een zekere kwaliteit moest hebben. Er was voldoende doch beperkt materiaal aanwezig. Interessant is het bij deze opdracht om te kijken hoe de groep omgaat met de communicatie handicaps. De groep is opgesplitst in twee groepjes én ze staan op redelijke afstand van elkaar wat de communicatie vaak niet ten goed komt. Wie neemt er initiatief? Luistert men naar elkaar? Is er vertrouwen naar elkaar toe én ook naar het andere team toe?

Bruggen bouwen is écht samenwerken!Stuk voor stuk interessante zaken die we naderhand ook terugkoppelen aan de groep. In het begin is het altijd even zoeken naar “wie doet wat” maar al snel was dit team druk bezig. Soms leek het alsof ze de opdracht niet binnen de gestelde tijd zouden redden. Uiteindelijk werden wij plotseling blij verrast. De brug kreeg ineens heel snel vorm en al gauw was de verbinding naar de overkant gelegd. Na de laatste veiligheid inspecties van het team én onze instructeur konden de eerste deelnemers al over de brug naar de andere kant. Dit was een hele mooie brug die in een zeer scherpe tijd was gebouwd! Petje af mensen, dit hebben jullie zeer netjes gedaan!

Kijk hieronder voor de foto’s van deze clinic met bruggen bouwen:

Bruggen bouwen als teambuilding activiteit

Share