Slackline clinic Harderwijk, Slacklinen is leuk als vrijgezellenfeest!

Wat is Slacklinen precies?

Slacklinen is behoorlijk verslavend, al na een uur leer je de eerst basis trucjes. Hiermee kun je thuis al de show stelen.Slacklinen is een hippe trendsport waarbij je op een strak gespannen band probeert te  balanceren en truckjes te doen. Je kunt het vergelijken met koorddansen maar dan op een brede spanband. De afgelopen 2 jaren hebben we al diverse Slackline clinics mogen geven in de omgeving van Harderwijk. Deze steeds populairder worden funsport bieden wij aan in een leuke Clinic van een uur. In dit uur leert u de basics van het Slacklinen.

Waar komt het Slacklinen vandaan?

Slacklinen komt voort uit de bergsport en is ontstaan doordat klimmers met slecht weer hun lijnen opspanden tussen een paar bomen om zodoende de verveling tegen te gaan én om de vaardigheid op peil te houden. Dit werdt eerst vooral gedaan door klimmers in de United States maar later ook door steeds meer klimmers in Europa.
Bij het Slacklinen zijn de klimlijnen vervangen door speciale spanbanden die met een ratelsysteem tussen 2 punten opgespannen worden. Meestal 2 bomen. Doordat je de Slackline superstrak op kunt spannen krijgt deze ook een verende werking waardoor je speciale trucs kunt doen (een beetje vergelijkbaar met een trampoline maar dan wel een hele smalle trampoline!)

Kan iedereen Slacklinen leren?

Ja iedereen kan Slacklinen leren mits onder goede begeleiding! Voorwaarde is wel dat je fysiek in een redelijke conditie bent en geen blessures hebt.
Op youtube circuleren diverse “tutorials” waarin uitgelegd wordt hoe je moet beginnen met Slacklinen. Wij weten echter ook dat dit vrij lastig is in het begin. Wij hebben daarom een leuke clinic opgezet waarin we jullie in een kleine groep de basics van het Slacklinen bijbrengen. Ook is het verstandig om te zorgen voor een redelijk zachte ondergrond in de begin fase. Dus geen parkeerplaats maar liever gras of nóg beter “het strand!”
Ouderen raden wij niet aan om zomaar met deze sport te beginnen!

Wat is er nu zo leuk aan Slacklinen?

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.